PROGRAM MOMENTÁLNE PRIPRAVUJEME A POSTUPNE BUDEME JEHO OBSAH AKTUALIZOVAŤ.

vita

Vítězslav Cirok (L’Fleur bar/Praha)

šéfbarman v bare L’Fleur Praha, ktorý získal niekoľko ocenení ako napríklad najlepší novootvorený bar 2015, najlepší Design bar 2015 a dostal sa do Top 10 European Best Bar by mixology Bar Awards Europe.

Jeho manželka hovorí, že ísť s „Víťom“ je ako keď idete s Karlom Gottom. Všetci ho chcú poznať osobne, prehodiť pár viet.

A niet sa čo čudovať. Víťa začínal ako každý barback v jednom z pražských barov. Potom pracoval ako barman v hotelovom bare Cloud 9, kde sa zamiloval do klasickej barmanskej mixologie. Pracoval v pražských kluboch Phenomen a v Bugsy’s bar.

Svojou pracovitosťou a talentom na barovej scéne za 15 rokov nazbieral ocenenia ako napríklad umiestnenie v najprestížnejšej barovej súťaže Diageo Reserve World Class, bartender roku 2015 od Českej Barmanskej Asociácie, ocenenia Czech Bar Awards a mnohé ďalšie.

Téma prednášky:
LESS IS MORE : História sa stretáva so súčasnosťou

alex1-small

Alex Mikšovic (legenda českej barovej scény / Praha)

Absolvent fakulty sociálnych vied a publicistiky Univerzity Karlovej a Strednej hotelovej školy v Prahe sa postavil za barový pult „vďaka“ obsadeniu vtedajšieho Československa vojskami Varšavskej zmluvy v roku 1968, ako zamestnanec Restaurací a jídelen Jablonec nad Nisou.

V rokoch 1978 až 2002 už pôsobil v Interhotely Praha, v reštaurácii Moskva ako barman, v hotely InterContinental Praha ako príležitostný barman a od roku 1983 ako barman, časom šéfbarman v hoteloch Panorama a Forum Praha. V závere kariéry (5 rokov) pôsobil v hotely Radisson SAS Alcron ako manažér a šéfbarman v Bebop Bare.

Počas celej kariéry publikoval články v odborných časopisoch, vydal niekoľko kníh ako Bar, provoz & produkt a Bar, mixologie, historie management,  ktoré významne zasiahli aj slovenskú odbornú scénu. Stal sa zakladajúcim lektorom Bar Academy, spoločnosti Karlovarská Becherovka – Pernod Ricard a prezentoval niekoľko stoviek odborných degustácií.

V súčastnosti je stálym dopisovateľom pre slovenské časopisy Bar Magazine a IN/BAR a viac ako štyri roky píše pre Ego, magazín Hospodárskych novín a ďalšie odborné časopisy. V mesačníku Playboy publikoval rozsiahly článok a gine.

Téma prednášky:
Gin na prahu 3tieho tisícročia

Foto: Luboš Wišniewski

lubos-racz-foto

Ľuboš Rácz (Zakladateľ spoločnosti Barkultur a majiteľ nitrianskeho Záhiru)

Zakladateľ a majiteľ firmy Barkultur, ktorej cieľom je zlepšiť pohľad na kultúru pitia z oboch strán barového pultu. V gastronómii pracuje už 29 rokov, z toho 23 rokov sa venuje intenzívne baru. Pracuje ako odborný poradca firmy Pernod Ricard Slovensko a zároveň je majiteľom baru Záhir v Nitre, ktorý bol v roku 2014 vyhlásený odborným časopisom Bar Magazine ako Najlepší bar na Slovensku. Venuje sa odbornému poradenstvu, písaniu odborných a motivačných článkov a vzdelávaniu mladých barmanov. V minulom roku získal ocenenie za celoživotný prínos pre Barovú kultúru pri príležitosti 1. Slovenskej Barshow v Banskej Bystrici.

Téma prednášky:
Tri giny v Martini

Kateřina Kluchová

Katka (*1981) absolvovala strednú hotelovú a vyššiu odbornú školu v Poděbradech. Pôsobila ako barmaid v jenom z najlepších pražských barov, Hemingway bar. V roku 2012 nielenže zvíťazila so svojim jedinečným drinkom v českom finále Grand Prix Havana Club 2012, následne sa účastnila aj svetového finále. Jej láska však patrí ginu a preto jej ďalšia cesta bola jasná. Katka sa stala Ambasadorkou značky Beefeater gin. Taktiež nemôžeme nespomenúť jej úlohu lektorky praktickej mixológie a tovaroznalectva na Bar Academy, prestížnom vzdelávacom kurze.

A ako má rada gin? Samotný, alebo v jednoduchých koktejloch, kde vynikne práve jeho jedinčná chuť.

Téma prednášky:
Od ginu až po Martini

Tomáš Gyén

Brand Ambassador MONIN Slovak Republic, pôsobí v súčastnosti ako manager v RUDOLF JELÍNEK Slovakia – Brand Ambassador MONIN – Slovak Republic, Lektor Flairovej Sekcie Slovenskej Barmanskej Asociácie, Slovak Flair Team, Generálny sekretár
SkBA, Člen a lektor Asociácie Sommelierov Slovenskej Republiky.
Je prednášajúci na workshopoch, massterclassoch, seminároch, prezentáciách, festivaloch, súťažiach v rámci gastronómie (káva, čaj, čokoláda, barové trendy, baristické trendy, inovácie, čajová mixológia). Zúčastnil sa viac ako 80 tich Juniorských, profesionálnych, slovenských, medzinárodných, svetových, barmanských a sommelierskych súťažiach.

Téma prednášky:
Trendy v mixológii ginových drinkoch

Martin Žufánek
lihovarník moravský

Své bohulibé činnosti se věnuje již 17 let, během kterých se mu podařilo několik přelomových událostí. Vrátil slivovici vážnost a dostal ji do barů, napravil pošramocenou pověst českých absintů tím, že je poprvé vydestiloval tradičním způsobem, v domovině všech boroviček ukázal, že je možné ji destilovat opravdu z jalovce a co je pro náš festival nejdůležitější, vydestiloval první rukodělný gin v Česku, který dnes najdete v barech po celém světě.

Téma prednášky:
Kterak jsem se rozhodl londýnský gin na Moravě páliti.

Lukáš Vrábeľ
(výherca Diageo World Class Slovakia 2017 / Lobby Bar Košice)

Momentálne sa Lukáš radí k popredným barmanom na Slovensku. Za profesionálnym barom sa pohybuje vyše 10 rokov. Postupne v Humennom z okolia ktorého pochádza, ďalej v Prešove a momentálne Košice, kde pôsobí ako Barchef známeho Lobby baru.

            Nemá obľúbený cocktail, zbiera barové lyžice, zbožňuje kvalitný ľad, má rád zvuk ľadu pri shakeovaní, snaží sa byť dnes lepší ako včera, robí veci naplno, s pokorou a riadi sa heslom: „Je jedno, čo robíš. Rob to naplno a najlepšie ako vieš.“

            Je účastníkom viacerých profesionálnych súťaží. V roku 2014 vyhral národné finále Absolut Invite a zúčastnil sa svetového finále v Stockholme. V poslednom období víťaz Havana Masterlass a hlavne národný víťaz najprestížnejšej barovej súťaže na svete Diageo World Class Competition 2017, na základe čoho reprezentoval Slovensko na globálnom finále v Mexiku.

            Aj napriek tomu sále uvádza, že najväčší challange je denno denná práca za barom a dôležité je stále napredovať. Najobľúbenejším spiritom, ktorý používa v cocktailoch je gin, práve preto sa Vám bude snažiť priblížiť jeho miesto za barom doma i vo svete.

Téma prednášky:
Gin. Jeho miesto a využitie za barom doma i vo svete.

Thomas Holec
(Bar executive Medusa group)

Tomáš pracuje na pozícii ako Bar Executive pre celú Medusa Group | S chuťou do života od roku 2014. Stará o kompletný barový produkt. Zostavuje kokteilové menu pre všetky prevádzky, ale najmä, prináša našim zákazníkom nové chute a trendy. Okrem toho motivuje a školí viac ako 300 barmanov a barbackov a má pod palcom unikátnu Medusa Cocktail Competition.
Po skončení športového gymnázia odišiel študovať do Anglicka, kde si privyrábal prácou v bare. V Londýne dostal šancu učiť sa a pracovať s tými najuznávanejšími ľuďmi v odbore. Mimo iného vytváral aj špeciálne kokteilové menu pre významné eventové spoločnosti či inovatívne kokteily na zákazku. Najradšej experimentuje a dáva dokopy také chute, ktoré si človek nevie spolu predstaviť, a už vôbec nie ich piť. Nebojí sa používať suroviny, ktoré by ste v kokteile vôbec nečakali, ako snehové pusinky, cukrová vata či cibuľové chutney!
Venuje sa publikácií článkov o nových trendoch v mixológii.

Téma prednášky:
Renesancia ginu a gin v 21.storočí.

Michal “Mickey” Trizuliak
bar consultant, zakladateľ SPIN Cocktail baru v Bratislave

Michal Trizuliak si naozaj preskákal všetko možné, no až po mnohých rokoch sa jeho sen stáva skutočnosť. Plný bar, kam sa každý piatok, ale aj každý iný deň, ľudia tešia a vedia, že tam nájdu skutočnú zábavu. Toto miesto je SPIN cocktail bar. No to je len jeden z mnohých projektov, ktoré má Michal v rukáve. Michal o sebe: “V gastro biznise pracujem skoro 20 rokov vrátane strednej školy.

Bol som ten typ, ktorého musíte vyháňať z práce, stará škola. Začalo to v Žiline, kde som popri gastro škole brigádoval v reštaurácii ,kde som aj praxoval. Potom práca, trochu zbytočná vojenská služba, Bratislava, Taliansko a zase Bratislava. Pomedzi to nejaké stáže, výlety po Európe. V skratke som si pracovne prešiel všetky pozície od umývača pohárov, čašníka, vedúceho smeny, barmana, managera. Tým som aj získal výhodu, keď teraz zamestnávam ľudí, že viem detailne, čo ich práca obnáša. Niekedy to so mnou majú ťažké, hlavne keď si myslia, že urobili všetko, čo treba, nejakým spôsobom vždy nájdem detail, ktorý im chýba do skladačky.”

Téma prednášky:
“POP up” bary novinka na barovom trhu / Je gin momentálne “IN” v baroch?

Ľuboš Rácz
Zakladateľ spoločnosti Barkultur a majiteľ nitrianskeho Zahiru

Zakladateľ a majiteľ firmy Barkultur, ktorej cieľom je zlepšiť pohľad na kultúru pitia z oboch strán barového pultu. V gastronómii pracuje už 28 rokov, z toho 22 rokov sa venuje intenzívne baru. Pracuje ako odborný poradca firmy Pernod Ricard Slovensko a zároveň je majiteľom baru Záhir v Nitre, ktorý bol v roku 2014 vyhlásený odborným časopisom Bar Magazine ako Najlepší bar na Slovensku. Venuje sa odbornému poradenstvu, písaniu odborných a motivačných článkov a vzdelávaniu mladých barmanov. V tomto roku získal ocenenie za celoživotný prínos pre Barovú kultúru pri príležitosti 1. Slovenskej Barshow v Banskej Bystrici..

Téma prednášky:
Beefeater & Tonics tasting.

Pripravujeme workshopy a prednášky so zaujímavými ľudmi s oblasti gastronómie, ktorí porozprávajú o gine a prevedú vás barmanským svetom. Program budeme postupne aktualizovať.

Ďakujeme za vašu trpezlivosť a vážime si váš záujem.