Martin Žufánek

lihovarník moravský

Své bohulibé činnosti se věnuje již 20 let, během kterých se mu podařilo několik přelomových událostí. Vrátil slivovici vážnost a dostal ji do barů, napravil pošramocenou pověst českých absintů tím, že je poprvé vydestiloval tradičním způsobem, v domovině všech boroviček ukázal, že je možné ji destilovat opravdu z jalovce a co je pro náš festival nejdůležitější, vydestiloval první rukodělný gin v Česku, který dnes najdete v barech po celém světě.

Téma prednášky:
Investice do alkoholu.




We Host You

~ Robíme dobré meno slovenskej pohostinnosti a barovej kultúre ~

Stanislav Harciník – Šéfbarman – Mirror Cocktail Bar
Peter Marcina – Barmanažér – Mirror Cocktail Bar
Dominik Tapušík – Barmanažér – Sky Bar & Restaurant
Filip Rebroš – Barmanažér – Old Fashioned Bar

Zodpovednosť za zážitok hostí od prvého momentu po ten posledný, úcta k remeslu a v neposlednom rade dlhoročné priateľstvá tých najlepších z fachu, sú zúročené práve v tomto unikátnom projekte na slovenskej gastronomickej scéne.
WHY (akronym slovného spojenia „We Host You“) je iniciatíva slovenských barov, barmanov, čašníkov, sommelierov a kuchárov, ktorá má za cieľ spoločne sa podporovať, inšpirovať a postupne kultivovať domácu gastronomickú scénu.

Téma prednášky:
“WHY Talk: Nech sa páči.”

• je o HOSPITALITY – slovenskej pohostinnosti, o jej nuansách, o príležitostiach a o tom, ako predvídať zákazníkove priania skôr, ako ich vysloví.

• Venovaná je profesionálom, majiteľom podnikov, šéfkuchárom, barmanom, čašníkom a všetkým, ktorí veria, že zážitok hosťa je základom úspešného podnikania.

Nový projekt „The BarLab“ má ambíciu posúvať barovú scénu na Slovensku.

Môže to byť aj vo vašej prevádzke

Pod značkou The BarLab, s podtitulom raising the bar (pozdvihnúť latku/bar), spúšťa spoločnosť Italmarket Slovakia, a.s. jedinečný projekt, v ktorom spojili sily uznávaní profesionáli z barového prostredia Tony Velich (prvý víťaz slovenského kola World Class Competition, oficiálny ambasádor Diageo Reserve brands portfólia), Róbert Šajtlava (gin ambasádora a lektora pre Diageo Bar Academy, Italmarket), Miroslav Telehanič (posledný víťaz slovenského kola World Class Competition) a Filip Navrátil (slovenský víťaz World Class Competition). Ich misiou je zlepšiť servis a pomáhať slovenským prevádzkam dostať sa na mapu cocktailových barov sveta.

Martin Dobiš, On trade riaditeľ spoločnosti Italmarket Slovakia a tvorca myšlienky The BarLab  o projekte: „Cocktailová kultúra rozkvitá po celom svete ruka v ruke s rastúcou barovou scénou. Projekt The BarLab sleduje aktuálny celosvetový trend, ktorý inšpiruje ľudí piť lepšie a kvalitnejšie, doslova uprednostniť zážitok pred resetom. Našou ambíciou je, aby sa ľudia/zákazníci starali o to čo, kde a ako pijú, minimálne tak, ako to robia pri jedle. Tento trend chceme podchytiť a poskytnúť On Trade prevádzkam plnú podporu vo forme profesionálneho consultingu a vzdelávania.

Čo konkrétne prinesie projekt The BarLab pre On Trade prevádzky? To bude obsahom workshopu na Gin Feste 2020.

Téma prednášky:
The BarLab

Raising the Bar
Bar Industry project powered by Italmarket Slovakia, a.s.

Boris Ivan

Global Brand Ambassador – Alcohol & Fortifikovane vína

Boris sa narodil v Poprade a začal svoju kariéru počas stúdia na Univerzite na Slovensku, kde študoval Psychológiu a Sociálnu Prácu a na čiastočný úväzok  pracoval v rôznych baroch. V roku 2004 sa presťahoval do Londýna a pôsobil v hoteli Soho. Po viac ako dvoch rokoch sa presťahoval do Prahy, kde nastúpil na pozíciu asistent manažéra F&B v hoteli Pariz. Počas svojho pobytu v Prahe Boris študoval umenie japonskej mixológie a spolu so Stanislavom Vadrnou pracoval ako externý barový konzultant v ocenenom bare UFO.
V auguste 2008 opustil hotel Pariz, aby sa vrátil do hotela Soho ako hlavný barman a potom sa presťahoval do Hush v Mayfair. V Hush Boris bol súčasťou vývojového tímu a získal niekoľko ocenení za molekulárnu mixológiu na prvej barovej výstave v Barcelone.
V roku 2010 sa zapojil do súťaže Disaronno Mixing Star Competition a začiatkom roku 2011 získal 1. miesto, keď zastupoval Spojené kráľovstvo v konečnom výsledku European Mixing star. Po náročnom roku opustil Boris bar Hush a prijal pozíciu v novootvorenom mincovnom hoteli Tower Bridge, kde prevádzkoval bar Sky Lounge. V apríli 2013 nastúpil do Galvina v tíme Windows ako bar manager, kde riadil tím 15 ľudí a riadil všetky aspekty barového podnikania v tejto svetoznámej reštaurácii Michelin star.
Počas svojej kariéry pracoval v súkromných funkciách pre celebrity zo zoznamu A, vrátane Jay Z a Robbie Williamsa a ako člen Star Tender Programu Dan Aykroyd. Boris sa pripojil k Gonzalezovi Byassovi ako medzinárodný veľvyslanec značky pre liehoviny.

Téma prednášky:
Ready-To-Drink Cocktails trend a jeho význam vo svetovej barovej scéne.

Marek Štochl

Ambasádor The Botanist, headbartender AnonymouS Bar (Praha)

Foraging zažíva vo svete neskutočný boom a návštevníkom Gin Festu ho na seminári priblíži Marek Štochl, šéfbarman AnonymouS Baru (Praha) a ambasádor ginu The Botanist, ku ktorého výrobe sa používa 22 ručne zbieraných bylín a kvetov zo škótskeho ostrova Islay.

Chcete poznať našu prírodu trochu inak, než ako ste ju poznali doteraz? Chcete objaviť nové chute a vône a získať tak inšpiráciu pre vlastné kreatívne drinky?

Marek vám ukáže, ako môžete s využitím jedlých kvetov ozvláštniť klasický gin&tonic, aj jako prepísať chuť lúčnych kvetov do sofistikovaných drinkov. Konečne, prečo sa limitovať sortimentom obchodných domov, keď naša príroda je plná nových chutí?

Téma prednášky:
KREATIVITA RASTIE V PRÍRODE


Ladislav Doboš

Brand Ambassador MONIN Slovak Republic

„Za barom som začínal ako mladý barman v jednom z prvých Košických cocktail barov – NEBO, ale tou najväčšou školou za barom bol pre mňa čas strávený v mekke barmanstva a to v Londýne konkrétne cocktail bar 5*hotela v centre mesta. Na práci barmana a aj dnes ako ambassadora ma baví hlavne samotná práca s ľuďmi, vždy robiť zákazníkov výnimočnými tým, že im pripravím ich obľúbený nápoj zo srdca. A to je to, čo ma zároveň ako ambassadora MONIN & Rudolf Jelínek najviac napĺňa…odovzdávať svoje nadobudnuté skúsenosti mladým generáciám barmanov doma aj v zahraničí“

Martin Schlamberger

MONIN Beverage Innovation Manager Central Europe (AT)

Martin Schlamberger je flairový šampión Rakúska, ktorý získal množstvo ocenení na medzinárodných barmanských súťažiach. Okrem svojej kreatívnej práce pre MONIN je majiteľom bar cateringovej agentúry v Rakúsku.

Téma prednášky:
MONIN IN SAVOURY COCKTAILS

Túto stánku priebežne aktualizujeme.

KÚPIŤ VSTUPENKU